ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ГЛИНИСТОГО МИНЕРАЛА ПАЛЫГОРСКИТА В КОМПОЗИЦИОННЫХ МАТЕРИАЛАХ НА ОСНОВЕ НАНОБАЗАЛЬТОВОГО ВОЛОКНА - Подгорный, Андрей; Шевченко, Валентина; Гуц, Неля (Modern scientific researches, 2018)
У даному дослідженні вивчена можливість одержання тонкого папероподібного біоцидного матеріалу, на основі композиції перезаряджених нанодисперсного базальтового і целюлозного волокон та -адсорбента глинистого мінералу палигорскіту Черкаського родовища.