ЮРИЙ ШУМОВСКИЙ - СВЯЩЕННИК, ЭТНОГРАФ, АРХЕОЛОГ: ПРОСОПОГРАФИЧНИЙ АСПЕКТ - Яремчук, Валентина (Modern scientific researches, 2019)
Непересічною постаттю серед українських археологів є Юрій Шумовський. Все своє життя він поєднував працю священика із захопленням археологією, що стало прецедентом у світовій науковій практиці. Наукове осмислення історичного феномену — поєднання Юрієм Шум