ОЦЕНКА ВЕРОЯТНОСТИ БАНКРОТСТВА И ОПТИМАЛЬНАЯ СРАХОВА СТАВКА В СЛУЧАЕ РАСПРЕДЕЛЕНИЯ ВЕЙБУЛА - Черный, Ростислав; Белинский, Андрей; Кинаш, Орест (Modern scientific researches, 2018)
Розглянуто задачу знаходження асимптотики ймовірності банкрутства у випадку великих виплат розподілених за субекспоненційними законами, зокрема у випадку розподілу Вейбула. Також знайдено асимптотичне співвідношення для оптимальної страхової ставки при ви